Caspia Smart Home

Úspory energie pomocí Smart Home

V současné energetické krizi je častou otázkou, jak ušetřit energie. Je možné uspořit s využitím Smart Home? A jak vlastně? Na všechny otázky se pokusím odpovědět v tomto článku.


16. 5. 2022

Od roku 2008, co náš systém vyvíjíme, se na energetickém trhu děly věci. Cena energie dlouho stagnovala a před koronavirovou krizí byla cena energie na neuvěřitelném minimu. O to je současná cena větší šok. Dříve se ani nevypláceno argumentovat nějakou úsporou, většina lidí hledala komfort. To se ale rokem 2021 změnilo a touha po úsporách aktuálně převažuje.

spotřeba tepelného čerpadla

Takže jak je možné pomocí chytrého domu šetřit? A je možné dodatečně šetřit, kdy jsme s úsporou v počátcích nepočítali?

Hlavní předností Smart Home je monitoring a ovládání všeho. Takže skloubením těchto vlastností lze spořit následovně:

graf spotřeby větrání rekuperací

Lze dodatečně vybavit chytrý dům o modul úspory?

Samozřejmě, vždy dům navrhujeme tak, aby ho bylo možné v budoucnu rozšiřovat, modifikovat. Do rozvaděče je možné přidat malé jednofázové elektroměry, které jsou kompaktní a lze tak měřit spotřeby jednotlivých spotřebičů. Také lze přidat třífázové elektroměry, které jsou už větší, ale ohlídají spotřebu všech fází a také kompletní spotřebu celého domu.

Pokud vás zajímá úspora energie, neváhejte nás kontaktovat, rádi se podělíme o detaily.

Mirek Buček, majitel CaspiaTech

bucek@caspiatech.cz





Přečtěte si další články z našeho blogu

Jak Smart Home změnil můj život: Příběh z první ruky

 

Od roku 2011, kdy jsem začal používat v našem domě systém Caspia, jsem prošel neuvěřitelnou cestou. Během třinácti let jsem získal nejen praktické zkušenosti, ale i hluboký vhled do toho, co Smart Home opravdu znamená a jak může obohatit náš každodenní život.

Co je nový Smart Home protokol Matter?

 

Za poslední roky zažívá trh Smart Home obrovský rozvoj a už neexistuje domácí zařízení, které by nebylo „Smart“. Bylo jen otázkou času, kdy se velcí výrobci dohodnou a navrhnou společný standard. Tím standardem je Matter.

Úspory energie pomocí Smart Home

 

V současné energetické krizi je častou otázkou, jak ušetřit energie. Je možné uspořit s využitím Smart Home? A jak vlastně? Na všechny otázky se pokusím odpovědět v tomto článku.

Všechny články